Littlewoods Gaming

Sit-N-Go стратегия за покер Texas Hold'em


За играчите, които се наслаждават на емоциите по време на No Limit Texas Holdem онлайн покер турнир, но нямат време или енергия да прекарат часове в очакване на големите награди, създаването на онлайн Sit-N-Go турнири предлага за тях много добра алтернатива. Вместо да се борят със стотици или хиляди играчи за част от наградния фонд, играчите в Sit-N-Go турнирите само трябва да се съсредоточът върху конкретната маса.



Speed Kills

Един от малкото Sit-N-Go съвети, които играчите трябва да запомят е, че при турнир на една маса нещата се развиват много по-бързо, отколкото на обикновените онлайн покер турнири. Blind нивата в Sit-N-Go турнири обикновено са два пъти по-дълги, отколкото тези в редовен турнир, така че играчите няма да могат да изчакват със силните начални ръце.

Също така, когато играчите се елиминират, таблицата става по-малка и от това скоростта и напрежението се увеличават с всяка ръка. Играчите се нуждаят от добра възможност и покер стратегия, за да разберът кога да направят своите силни ходове.

Избор на ръка

Когато таблицата от играчи се смалява и блайндовете се покачват, играчите със задълбочено разбиране на Sit-N-Go стратегията ще понижат техните изходни изисквания за ръка. Ръка като две карти от различни бои, може да не отговаря на условията за поставяне на залог в дългосрочен план при multi-table турнирите, но може да бъде достатъчно добър и печеливш ход за Sit-N-Go турнир.

Въпреки това, част от Sit-N-Go остава "Gap Concept", който се прилага и в multi-table турнирите. The Gap Concept означава, че един играч се нуждае от силна ръка, за да плати raise залога на друг играч, но не е готов той сам да повиши или няма карти за raise.

Началото на рунда

Стабилниата игра в началото на рунда в Sit-N-Go, не се различава значително от тази в multi-table онлайн покер турнири. Играчите трябва да използват "стегнат и агресивен подход: фолд на слабите и longshot draws, и да правят големи залози, когато имат най-добрата ръка или силни начални карти. Този подход осигурява по-големи шансове за прибиране на пота. което е от голямо значение при по-къса игра.


Средни рундове

Когато играта се свива до пет или шест играча (ако приемем,че играта е започнала с девет или десет играча), блайндовете ще обикалят играчите по-бързо, и ще става по-трудно обирането на пота, а това е най-важно за средните рундове. За това нашите съвети за игра в средните рундове на турнира включва "стегнато-агресивен" подход, но с губещи стандарти (добре премислен блъф или игра с карти като - J 4, K 5, Q 7, 4 4 и т.н.) за отваряне на пота или за повишаване на залога. Колкото по-малко играчи има на масата, толкова по-голям е шансът да победите, ако подемете инициативата! "Звуковата" покер стратегия диктува, че трябва да отваряте по-често и агресивно, за да принудите опонентите да се издадът и да разберете какво държат.


Money Bubble

Друг полезен съвет при Sit-N-Go покер турнирите е да се играе внимателно, когато останат само четирима играчи. Само трима от играчите ще видят никакви пари накрая на покер турнира, така че всеки от тях ще играе само със силни ръце от страх да не бъде елиминиран на една ръка разтояние от наградата. Агресивният играч може да се опита да открадне блайндовете преди флопа с малък рейз (raise), но ще избяга бързо, когато се сблъска с ри-рейз. Това може да ви е от полза ако играете методично и целта ви е да увеличите стака.


Хедс-ъп

Много от топ играчите смятат, че двубоят на No Limit Тексас Холд ем е най-чистата форма на покера. Въпреки това, хиляди играчи в multi-table онлайн покер турнирите никога няма да имат това изживяване. Sit-N-Go покер турнирите предлагат много по-добри шансове за опитни играчи в един мач да се изправят един срещу друг. Разликата между победата и загубата в директен двубой е, че завършилият на второто място обикновено печели само половината от това, което победителят взима като награда.


Четене на Противниците

Никой от съветите няма да ви помогне ако не можете да разчитате противниците си ( като изключим онлайн покер турнирите, където може и да победите, без да се притеснявате, че емоциите ще ви издадът на противника). В кратка ръка или Хедс-ъп ситуация, успехът често зависи от това колко добре един играч може да предскаже ходовете на опонента си. Тъй като играчите не се променят от началото до края на покер турнира, и ако успеете да ги разгадаете, успехът ви е гарантиран на 50%.


Заключение

Най-добрият начин да научите Sit-N Go покер стратегиите, е както с всичко останало, в практиката. Тъй като Sit-n-Go турнирите са толкова къси, повечето играчи играят много събития за един ден, а някои покер pros играят на няколко маси по едно и също време. Тези кратки игри спомагат за намаляване на времето за обучение и придобиването на необходимите умения става много бързо.

0 коментара:

Публикуване на коментар

 

2011 ·Залози онлайн Залози онлайн Онлайн залози, залози online, залози в интернет!